7 Sebab mengapa Vitamin Shaklee Terbaik di Malaysia

7 Sebab mengapa Vitamin Shaklee Terbaik di Malaysia

7 Sebab mengapa Vitamin Shaklee Terbaik di Malaysia , akan saya kongsikan dalam artikel kali ini.

Memandangkan sudah lebih 20 tahun saya berkecimpung dalam dunia Shaklee, ingin saya kongsikan kepada anda semua 7 sebab mengapa Shaklee adalah Vitamin Terbaik dalam Malaysia.

1.Produk yang di SAH kan HALAL

Ramai orang mudah skeptical dengan produk keluaran luar negara. Namun alhamdulillah Shaklee adalah syarikat yang sangat mementingkan sijil HALAL kerana produk itu dipasarkan ke dalam pasaran Asia yang memang ramai penduduknya beragama Islam. Sijil Halal itu dikeluarkan oleh ISLAMIC SERVICE OF AMERICA (ISA) , kalau dalam Malaysia macam JAKIM.

7 sebab Vitamin Shaklee Terbaik

2.Harga Mampu Milik

Bila saya dah lama dalam bisnes Supplement , saya dah boleh mula nampak perbezaan ketara banyak jenis [brand] company. Mungkin ada sesetengah orang akan melihat harga produk tanpa melihat kuantiti yang ditawarkan. Mereka ini akan merasakan produk Shaklee ni mahal. Walaubagaimanapun, jika kita compare kan harga dengan kuantiti produk, kita akan nampak ia setara dengan kualiti yang diberikan.

Saya bagi contoh Vitamin C Shaklee , kerana sebiji vitamin C Shaklee sebiji adalah bersamaan dengan 7 setengah biji Oren. Harganya adalah RM115 sebotol dan ia mengandungi 180 biji Vitamin C. Maka kita akan lihat harga sebiji Vitamin C adalah 65 sen.  Bayangkan 7 setengah biji Oren dengan harga 65 sen? Wow , murah kan????

7 sebab Vitamin Shaklee Terbaik

 

3. Bukan sahaja BERKESAN tapi juga SELAMAT

Banyak aje produk hari ini yang claim produk mereka berkesan. Ya malah ada yang memberi jaminan akan mendapat hasil yang segera dan efisien. Masalahnya adakah ia benar-benar SELAMAT? Alhamdulillah vitamin Shaklee ini mempunyai R&D yang dikawal selia oleh barisan saintis yang terbaik. Mereka memastikan pengambilan vitamin Shaklee ini mendapat manfaat dengan mendalam sehingga sampai ke tahap DNA. MasyaAllah. Kesan pengambilan vitamin ini boleh dilihat walaupun dah berpuluh tahun amalkan Shaklee, tetapi alhamdulillah banyak peningkatan dalam hal kesihatan.

Kami yang dah amalkan lebih 20 tahun memang akan memantau level kesihatan kami dengan membuat FBC atau Full Blood Check Up secara menyeluruh setiap 6 bulan. Alhamdulillah banyak progress yang dapat kami lihat hasil pengambilan yang konsisten.

 

4. Produk Semulajadi

Mungkin ramai yang menyangka produk dari US ini adalah produk yang biasa dan sama seperti dalam pasaran. Namun tahukah kalian banyak produk Shaklee yang ada dalam pasaran mengandungi makanan sunnah yang sangat dianjurkan?

Contoh mudah kita ambil sample Vitamin C Shaklee sekali lagi. Dalam Vitamin C Shaklee mengandungi Acacia Gum [ bersamaan dengan Arabic Gum]. Itu antara makanan sunnah yang sangat bagus.
Acacia Gum digunakan untuk menghasilkan mikrogel yang membantu menghentikan darah dari luka dan membasmi bakteria dari luka berkenaan. Ia juga boleh mempercepatkan tempoh penyembuhan luka.

 

5. Lambakan Testimoni

Memandangkan ia produk yang mampu di miliki oleh semua orang , ditambah ia berkesan alhamdulillah kita boleh dapat lihat banyak testimoni yang dikongsikan oleh customer. Mereka kongsikan kegembiraan dan keseronokkan yang mereka dapat hasil amalkan produk Shaklee. Jika kita google testimoni produk Shaklee, banyak aje yang boleh kita lihat. Testimoni ini membantu prospek yang baru nak mencuba Shaklee akan lebih yakin.

 

6. Produk 100 Tahun.

7 sebab Vitamin Shaklee Terbaik

Antara sebab yang meyakinkan untuk pengambilan produk Shaklee kerana ia telah pun berada 100 tahun dalam pasaran. Bayangkan produk Shaklee yang pertama adalah Vitalea dan uniknya vitamin ini masih ada sehingga hari ini cuma penambahbaikkan selalu dilakukan.

 

7 sebab Vitamin Shaklee Terbaik

 

7.Kajian Landmark

Baca jurnal penuh 

7 sebab Vitamin Shaklee Terbaik

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang menggunakan makanan tambahan Shaklee mempunyai biomaker kesihatan utama yang lebih baik berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil makanan tambahan.

Hasilnya sangat menakjubkan!
Kajian klinikal memerlukan para peserta menjalani pengambilan darah untuk memeriksa biomarker kesihatan utama. Oleh itu, kajian menunjukkan bahawa pengguna suplemen jangka panjang Shaklee menunjukkan peningkatan dalam kesihatan mereka.

 

 

Ada banyak lagi sebab mengapa vitamin Shaklee terbaik di Malaysia. InsyaAllah akan ada kelapangan saya akan kongsikan dalam artikel-artikel akan datang.

Jika anda adalah pengguna yang bijak dan mengambil peluang, apa kata sertai kami untuk sama-sama ubah kehidupan bersama Shaklee. Jom daftar Shaklee di sini.

Tips turunkan bacaan Uric asid  dari 475 umol/L  kepada 0.35 mmol/L

Tips turunkan bacaan Uric asid dari 475 umol/L kepada 0.35 mmol/L

Saya dah suami adalah pengguna setia BP Lab. Syukur sebab abah Addinnasa ni orang yang sangat menjaga kesihatan. Jadi setiap kali dia buat blood check up, saya akan join sekali. Tapi uniknya 2022 saya tak buat langsung! Sebab setiap kali abah Addinnasa pergi buat check up time saya tak sesuai buat….hehehe. 

Selepas attend kelas Dr Redza, saya mulakan azam, kena buat jugak. Jangan syok sendiri kata Dr Redza.

Result sentiasa boleh kita check and compare dalam apps dia. Sangat mudah.




Memula takut sangat nak tengok result, tapi ….alhamdulillah ada satu yang menarik perhatian saya adalah uric asid saya menurun dengan sangat banyakkkk. MasyaAllah. Alhamdulillah Allahu Akhbar!

Masa sebelum ini, bacaan uric asid saya  makin bertambah sampai melepasi boarder dan doc turut memberi  warning dengan keadaan saya. Syukur sebab saya takde masalah rhemotoid factor, so alhamdulillah masa bacaan tinggi saya cuma rasa tapak kaki berdenyut macam kena cucuk jarum sahaja. 


Namun saya juga mencari rawatan alternatif untuk turunkan bacaan uric asid ini. Ditambah saya kena konsisten amalkan ubat darah tinggi, pastinya sukar nak turunkan bacaan uric asid.




Dan ada yang menarik minat saya…. kopi. 

Saya mula kurangkan makan daging merah, seafood, apa sahaja yang buatkan uric asid naik. Sebelum ni memang makan semua…tapi insaf juga bila bacaan makin naik.


Dah masa kena kawal makan ni!

Sebelum ini saya suka sangat minum kopi kampung, tapi suami saya tegur sebab kopi kampung biasa akan bercampur dengan marjerin, memang tak bagus untuk kesihatan. Jadi saya tukar dengan amalkan kopi biji….minima sehari sekali….



Roasted coffee bean [ biji kopi panggang]



Tak sangka ia menjadi….


TETAPI ada kesan sampingan lain yang kena jaga juga. Bila selalu minum kopi, bahayanya pembetukan darah akan terjejas. Mudah dapat anemia….HB juga akan rendah ditambah tulang mudah rapuh, jangka panjang boleh kena osteoporosis.  Ok kena ada ilmu benda ni.


So ada vitamin yang saya konsisten makan untuk counter back masalah yang timbul…. 

Ostenutrix – kalsium untuk bantu atasi masalah tulang rapuh.

Vitamin C – Supaya salur darah sentiasa elastik

Omega – minyak ikan yang bantu elakkan plak dalam otak. Supaya tak mudah kena alzheimer.

B complex – untuk bantuk pembetukan dan penghasilan darah merah.

Vitalea – WAJIB untuk bina darah. Pengambilan kopi akan menyebabkan penghasilan darah dan penyerapan zat galian terganggu. So multivitamin menjadi kewajipan dalam list harian yang perlu amik

Uric asid
Keputusan bacaan ujian darah Nov 2021




Uric asid
Keputusan bacaan ujian darah Jan 2023


So bagi anda yang ada masalah macam saya boleh la cuba tips ini. 

Jika anda adalah orang yang ada masalah dengan susu, boleh amalkan minum kopi sahaja tanpa susu….atau nama popular dia Americano. Kalau anda tiada masalah dengan susu, boleh la amalkan Latte atay Cappucino hari hari.
Selain itu boleh amalkan minum air hirisan lemon. Sekali sehari sahaja. Jangan pula tambah gula.



So selamat mencuba, dan jangan lupa jaga kesihatan secara keseluruhan , bukan jaga uric asid sahaja tau!
#pengedarShakleeKualaTerengganu
#ShakleeTerengganureadystock
#Shakleereadystock

Penafian : Segala testimoni dan penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan ntuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendpaat nasihat dari doktor atau mana-mana pakar kesihatan yang diiktiraf.

Read more www.anakkuwiraku.com
Mengapa saya perlu pertimbangkan untuk mencuba ESP Shaklee?

Mengapa saya perlu pertimbangkan untuk mencuba ESP Shaklee?

Offer itu hanya satu pilihan tambahan kerana harganya murah…tapi kepentingan utama yang perlu diambil kira adalah mengapa perlu pertimbangkan untuk beli ESP Shaklee?

Pengedar Shaklee ESP Kuala Terengganu

ESP Shaklee meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalah angin dan ketidakselesaan perut

ESP Shaklee mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%
60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang
2 kajian menunjukkan pengamalan ESP Shaklee dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung
4 kajian menunjukkan ESP Shaklee menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung

ESP  Shaklee menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki

ESP Shaklee mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang

ESP Shaklee mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser
Protein dan isoflavene dalam ESP Shaklee bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normal untuk terus membiak menjadi sel kanser
Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteri dan menyerap nutrisi dari badan
Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus
Lysine dalam ESP Shaklee jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usus sebanyak 90%

ESP Shaklee jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudara sebanyak 10x ganda

ESP  Shaklee jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kanser sebanyak 10x ganda
Protein ESP Shaklee menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihat untuk fungsi badan yang sempurna

ESP Shaklee terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya

ESP Shaklee membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbang, menyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat (lelaki)

ESP Shaklee mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause

Jadi dengan segala kelebihan ESP Shaklee dan khasiat2 pada badan dan kesihatan secara menyeluruh, pastinya setiap sen yang anda laburkan amat berbaloi. Mencegah itu lebih baik dari mengubati kan. Jangan bila sudah sakit baru nak cari penawarnya.

Bonus buat anda, ESP Shaklee  ni boleh diamalkan oleh seisi keluarga termasuk dengan suami dan anak-anak (pastikan anda dapat konsultasi dari pengedar dahulu sebelum beri pada anak). Jadi tidak rugi kan sebab dengan 1 canister seisi keluarga dapat faedah kesihatannya.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia, Indonesia, China dan Taiwan. Nak beli produk Shaklee ?
Nak JOIN AHLI Shaklee ?

Nak Duit Tambahan melalui Shaklee?
 Email Yahoo : nnorita78[@]yahoo.com
Gmail : addinnasa[@]gmail.com
 📲 Call/Whatsapp : 012-853-5689

♛ Salam sayang dari
 N2 @ Ibu Addinnasa

Read more www.anakkuwiraku.com